Faliment: fabrica de celuloza si hartie Somes Dej, scoasa la vanzare cu 7,9 mil. euro

Fabrica de celuloza si hartie Somes Dej, in faliment din 2013 si controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, a fost scoasa la vanzare prin negociere directa, la un pret de pornire de circa 7,9 milioane de euro, fara TVA.

Producatorul de celuloza si hartie a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie 2013, Tribunalul Cluj aproband solicitarea firmei pentru deschiderea procedurii, iar in decembrie anul trecut instanta a decis intratea in faliment.

Casa de Insolventa Transilvania, in calitate de lichidator judiciar al companiei, organizeaza procedura de negociere directa pentru valorificarea platformei industriale din Dej (judetul Cluj), activ care cuprinde terenurile, constructiile si bunurile mobile, mijloace fixe si obiecte de inventar care deservesc activitatea de fabricare a celulozei si hartiei, noteaza Mediafax.

Productia fabricii, sistata in ultimii ani

Suprafata totala de teren a platformei industriale este de 604.345 metri patrati, din care o treime este acoperita de constructii industriale. Ofertele de participare la negocierea directa vor fi depuse pana pe 17 februarie 2015. Fabrica avea o capacitate de circa 70.000 de tone celuloza, respectiv 50.000 de tone de hartie pe an, iar productia de celuloza a fost sistata in 2008, iar cea de hartie in 2010, activele fiind in conservare.

Firma face parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de Vuza. Potrivit celor mai recente informatii, firma A1 Impex, membra a SCR, detine 62,6% din actiunile Somes Dej, in timp ce SIF Banat-Crisana (SIF1) are 13,1% din titluri.

Citeste si:
Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad. Câte persoane au fost...
Focar de COVID-19 într-o...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri