"Au crescut furnizarile pentru astazi. Intelegem ca sunt mai multe tari care s-au confruntat cu reduceri de furnizare din Federatia Rusa, stie si Comisia Europeana, am avut niste discutii si ieri, la Bruxelles", a spus ministrul in sedinta de miercuri a Guvernului, dupa ce premierul Victor Ponta s-a interesat de situatia livrarilor de gaze din Rusia, intreband daca "azi, ne-au mai dat drumul la robinet sau tot asa strans l-au tinut", relateaza Mediafax.

Dupa scurta informare a ministrului, premierul a precizat ca necesarul de gaze pentru populatie si necesitati urgente este asigurat pentru aceasta iarna din resurse proprii si depozite, indiferent de deciziile "politice sau pseudopolitice" care vor fi luate in estul Europei. "In orice situatie, orice se intampla cu gazele din Rusia si cu altceva, pentru populatie si pentru necesitatile urgente avem propriile noastre resurse si de asemenea, depozite. Speram sa nu fie probleme cu gazele din import pentru desfasurarea activitatilor economice in mod normal, insa vreau sa transmit ca, orice se intampla si orice decizii politice sau, ma rog, pseudopolitice se iau in estul Europei, noi avem pentru aceasta iarna, pentru populatie, asigurat tot ceea ce trebuie", a spus Ponta.

El a precizat ca a discutat cu ministrul delegat pentru Energie si cu ceilalti factori implicati despre aprovizionarea cu gaze din import si si-a exprimat speranta ca nu vor fi probleme speciale, chiar daca in ultimele zile au aparut disfunctionalitati in furnizarea gazelor de catre Rusia.

Sursa foto: Mediafax Foto