OMV Petrom anunta vanzari de gaze in crestere, iar compania mama isi reduce investitiile din cauza pretului la titei

OMV Petrom a anuntat ca vanzarile de gaze au crescut in ultimul trimestru al anului trecut cu 5%, la 14,31 TWh. Compania va reduce insa investitiile din cauza scaderii pretului la petrol.

In perioada octombrie-decembrie 2014, productia de hidrocarburi a OMV Petrom a crescut la 182.000 berili echivalent petrol (bep) pe zi, de la 181.000 bep, potrivit unui comunicat al OMV, citat de Mediafax. La nivelul grupului austriac OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom, vanzarile de gaze au crescut cu 24%, la 147,19 TWh, de la 118,4 TWh in octombrie-decembrie 2013.

Pe partea de electricitate, performanta acestui sector a fost afectata de conditiile dificile din Romania, compensate partial de centrala Samsun din Turcia. OMV Petrom opereaza in Romania o termocentrala de 860 MW si un parc eolian.

OMV reduce investitiile, din cauza scaderii pretului petrolului

Grupul austriac OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), a anuntat joi ca din cauza scaderii pretului petrolului isi va reduce programul de investitii pentru perioada 2015-2017, astfel ca va rata tinta de productie stabilita pentru 2016. Investitiile vor fi reduse la 2,5-3 miliarde de euro, iar 80% din suma va viza activitatea de upstream.

Grupul austriac arata, intr-un raport transmis joi, ca nu va reusi sa isi atinga obiectivul ca in 2016 sa ajunga la o productie de 400.000 barili echivalent petrol pe zi, din cauza reducerii pretului petrolului si a programului de investitii. Totodata, OMV va reconsidera oportunitatile de renuntare la unele active.

Citeste si:
Sindicaliştii FSLI Petrol-Energie vor picheta sediul GSP Holding...
Sindicaliştii FSLI...

In noiembrie, OMV Petrom a anuntat ca va modifica planurile de investitii pentru 2015, din cauza conditiilor mai putin favorabile din piata si cu volatilitate ridicata, precum scaderea pretului titeiului la minimul ultimilor ani. Pentru 2014, compania a alocat un buget de investitii de peste 1,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% dedicat proiectelor de explotare si productie a hidrocarburilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri