Reteaua de farmacii Ecofarmacia, prezenta pe piata romaneasca din 2009, si-a bugetat afaceri in crestere cu 10% pentru 2015, dupa ce anul trecut a avut afaceri de 15 milioane de euro, iar compania isi permite acum sa absoarba pana la patru noi locatii pe an, sustine CEO-ul Marius Chereches.

Reteaua Ecofarmacia a ajuns la 30 de locatii, dintre care 29 farmacii si o drogherie, prezente in 6 judete din Transilvania. Nu intamplator, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 15 milioane de euro. De altfel, acest trend se va mentine si in acest an.

"Anul acesta mizam pe o crestere de peste 10%, care nu se datoreaza extinderea retelei. Daca vom adauga noi locatii, cresterea va fi mai mare", sustine el. De altfel, Ecofarmacia a achizitionat recent trei locatii, una in Turda si doua in Campia Turzii. "Au fost achizitii oportuniste, insa, in principiu, la marimea aceasta, suntem capabili sa absorbim doua-trei-patru locatii pe an din resurse proprii", a completat Marius Chereches.

Seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din saptamana 9-13 februarie este dedicata industriei farma. Proiectul VIDEO este realizat in parteneriat cu distribuitorul de medicamente Farmexpert. Urmareste emisiunea WALL-STREET 360 pentru raspunsuri, recomandari si analize din partea mai multor CEO din industria farma.


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat trebuie sa platesti pentru a cumpara o farmacie: 100.000 de euro