16 Februarie 2015

Suntem pregatiti pentru un razboi? Care sunt marile carente ale industriei farma in fata cazurilor de "forta majora"



Piata farmaceutica din Romania ar fi vulnerabila in fata unei stari de forta majora, cum ar fi un cutremur ori un razboi, in contextul in care mari retrageri de pe piata au favorizat dependenta tarii de importuri, arata Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy, in emisiunea WALL-STREET 360. Urmareste mai multe declaratii ale sale in materialul VIDEO de mai sus.

Anul trecut a fost unul dificil pentru piata farma, avand in vedere ca o fabrica a fost inchisa, au avut loc multe insolvente pe piata, insa un semnal de alarma a fost dat si de inchiderea Institutului Cantacuzino, unul dintre cele 7 institute din lume care fabrica vaccinuri, seruri si alte substante biologice. "Acum, in cazuri de forta majora, cand ai nevoie de seruri, de imunoglobuline, sau vaccinuri trebuie sa recurgi la importuri, daca le gasesti", arata directorul Terapia Ranbaxy.

Daca nu ai propria industrie farmaceutica care sa te ajute in caz de conflict armat, esti dependent de importuri.

Practic, cazurile de forta majora pot varia de la cutremur la razboi, arata acesta. "Daca nu ai propria industrie farmaceutica care sa te ajute in caz de conflict armat, esti dependent de importuri. Pe de alta parte, si celelalte tari s-ar putea sa sisteze exporturile, tocmai pentru ca au ele nevoie de produsele respective", continua managerul.

Seria de emisiuni de business WALL-STREET 360 din saptamana 9-13 februarie a fost dedicata industriei farma. Proiectul VIDEO este realizat in parteneriat cu distribuitorul de medicamente Farmexpert.



Citeste si