Perioada postdecembrista a reprezentat pentru mediul de afaceri din Romania o oportunitate de dezvoltare si penetrare de catre nume cu greutate pe pietele internationale.

Gebrüder Weiss, cea mai veche companie de transport si logistica din Austria, a fost una dintre acele companii ce au considerat pozitia Romaniei ca fiind strategica pentru patrunderea si dezvoltarea in zona central-vestica a Europei.

1994
GW este prezenta pe piata din Romania inca din 1994, prin colaborarea cu compania locala de transport Cargolog. Astfel, piata autohtona a cunoscut un nou jucator a carui experienta, expertiza si know-how in domeniul transporturilor a condus in timp la o restructurare a cerintelor pietei. Aceasta a devenit din ce in ce mai exigenta in ceea ce priveste nivelul calitativ al serviciilor prestate, fiind evidentiata nevoia de diversificare a gamei serviciilor, adaugarea de plus valoare proceselor, crearea unei experiente pozitive in relatia cu un furnizor de servicii complexe de transport si logistica, si, nu in ultimul rand, pregatirea adecvata a personalului pentru a face fata provocarilor impuse de o piata dinamica, in continua schimbare.

Pentru a putea furniza servicii la un raport calitate/pret avantajos si timpi de tranzit competitivi, a fost identificata nevoia unei prezente nationale astfel ca, incepand cu anul 2005 compania a investit major in deschiderea de terminale care sa asigure o acoperire nationala optima.

2005
Vestul tarii a reprezentat dintotdeauna poarta de acces pe piata romaneasca pentru companiile din vestul Europei, dornice sa largeasca perspectiva afacerilor. GW nu putea ramane indiferenta fata de noile cerinte ale pietei si a decis deschiderea unui terminal de cross-docking in Arad, terminal ce beneficiaza in prezent de 5.600 m2 de spatii pentru servicii logistice, 900 m2 cross docking, avand posibilitate de extindere pana la 11.000mp.

2008
GW a continuat strategia de expansiune prin inaugurarea terminalului din Bacau, iar o data cu relocarea din 2012, sucursala s-a putut ridica la nivelul asteptarilor clientilor si poate sa raspunda promt si eficient tuturor cerintelor.

2009
Din 2009, toate diviziile din Bucuresti, cu exceptia Air & Sea, sunt situate in mod strategic pe austostrada A1, langa Bolintin Deal, la o distanta de doar 12 km de vechiul sediu. Relocarea in noua cladire are avantajul unei zone logistice mai extinse si al unor tehnologii mai avansate. Acest lucru permite furnizarea unor servicii complexe si oferirea de solutii mai eficiente catre clientii si partenerii companiei. Locatia cuprinde circa 8.500 mp pentru spatii de depozitare, 2.500 mp pentru spatii de cross-docking si 16.500 mp pentru spatii de depozitare in Europolis (autostrada A1, km. 13).

2010
Gebrüder Weiss este prezent inca din 2010 in Craiova, insa in primavara anului 2013, sediul s-a relocat in Pielesti, jud. Dolj, pentru a putea raspunde mai eficient la solicitarile si nevoile clientilor.

2011
Terminalul de cross-docking din Sibiu a fost inaugurat in 7 aprilie 2011 si se evidentiaza prin calitatea serviciilor si prin sistemele si echipamentele logistice moderne.
Sucursala din Cluj a fost inaugurata in 20 octombrie 2011 si reprezinta cel de-al saselea terminal cross-docking din reteaua GW Romania. Deschiderea terminalului a permis imbunatatirea calitatii printr-un timp de tranzit mai scurt si flexibilitate sporita fata de distributia nationala.

20 de ani pe piata din Romania
Afirmam cu mandrie ca deciziile luate pe parcursul celor 20 de ani de activitate in Romania, precum si investitiile majore din ultimii 10 ani au condus la o dezvoltare multilaterala a companiei: au fost inaugurate sedii moderne in Bacau, Bolintin Deal, Craiova, Sibiu si Cluj, au fost achizitionate echipamente performante, de ultima generatie, iar numarul angajatilor a crescut de la 50 la aproximativ 470.

Am intrat pe piata ca un jucator de nisa, furnizand servicii de transport in regim de grupaj si distributie si astazi suntem o organizatie cu acoperire nationala care ofera solutii logistice complexe. Experienta liderilor din echipa Gebrüder Weiss acumulata in ultimii ani s-a dovedit a fi esentiala pentru gestionarea unor proiecte complexe pentru clienti de anvergura, dar in egala masura si pentru cresterea know-how-ului membrilor mai tineri care au ales sa se alature echipei GW”, a declarat Viorel Leca, director general GW Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri