Deschiderea unui restaurant a venit ca un pas aproape firesc in cariera bucatarului chef Joseph Hadad, co-proprietar si chef al restaurantului Joseph by Joseph Hadad. Cand a deschis restaurantul, nu a facut rabat de la investitii, scopul fiind acela de a il inscrie in topul locatiilor premium din Bucuresti.

Joseph Hadad a lucrat 17 ani ca angajat in industria HoReCa, la Casa Vernescu, unde a condus o echipa de 72 de bucatari. In anul 1997 castiga aproape 5.000 de dolari pe luna, iar in anii 2002-2003 a ajuns chiar si la 13.000 de euro pe luna, ceea ce inseamna "enorm de mult", dupa cum spune el insusi.

"In primul rand, eu sunt bucatar. Un sef executiv intr-un hotel este 80% manager si 20% bucatar. In Casa Vernescu a fost insa invers, din dragul meu de a gati", arata chef Joseph Hadad.

Daca vrei sa deschizi un restaurant premium pe piata, trebuie sa faci o schimbare in cladirea veche.

Joseph Hadad a deschis restaurantul Joseph by Joseph Hadad in aprilie 2013 in zona Aviatorilor din Bucuresti, cu o investitie de aproape 300.000 de euro. Doar in amenajarea vilei istorice in care se afla restaurantul a investit 120.000 de euro. "Daca vrei sa deschizi un restaurant premium, trebuie sa faci o schimbare in cladirea veche. Nu vorbim de scaune si de pahare, ci de interior: tevi, boiler, caldura, tavan, mansarda, bar, terasa". Joseph Hadad a incheiat un contract de 6 ani pentru spatiul din cladire, precizand ca este indicat ca termenul unui astfel de contract trebuie sa fie de 6-8 ani pentru un business aflat la inceput de drum.

"Testul de foc" pentru un restaurant dureaza 6 luni de zile, timp in care clientii vin mai mult din curiozitate si pentru a se acomoda cu locul si cu meniul. "Dupa sase luni de zile vezi daca restaurantul tau are valoare", explica Joseph Hadad. Restaurantul sau a ajuns pe break-even in 2014, cand investitiile au fost practic recuperate.

Ce planuri are Joseph Hadad pe piata de restaurante? Ce fel de restaurant intentioneaza sa deschida in curand? De ce a lansat cursuri de gatit? Cat castiga un bucatar in Romania? Dar un chef la un hotel de cinci stele? Afla raspunsurile lui Joseph Hadad in materialul VIDEO de mai sus.

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in piata restaurentelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri