Vanzarile reprezentantei din Romania a producatorului german de medicamente generice Stada au urcat anul trecut cu 34% comparativ cu 2013, la 10,5 milioane euro (fara TVA), ca urmare a cresterii fortei de vanzari, iar compania vrea sa mentina acest ritm si in 2015.

"Ne-am impus pe piata de spital, iar acum tendinta este sa dezvoltam retailul, pentru ca si profitabilitatea este mai mare. Avem o cota de piata de 30% pe segmentul perfuzabile. Partea cea mai mare a cifrei de afaceri, de 8,7 milioane euro, a fost generata de perfuzabile, iar restul reprezinta medicamente eliberate pe baza de prescriptie si cele fara retete vandute in farmacii", a declarat directorul de vanzari al Stada Romania, Laszlo Sztankovsky.

Compania vrea sa-si mentina trendul de crestere de 30% si in acest an, planurile companiei vizand lansarea altor 10 branduri pe segmentul medicamentelor eliberate pe baza de reteta si a inca 6 OTC-uri, precum si continuarea angajarilor in vanzari.

"Vrem sa mentinem trendul de crestere atat prin crestere organica, cat si din produsele noi pe care le vom aduce pe piata. Primele doua luni au fost bune. Din martie vom vedea cat ne afecteaza noile masuri (reducerea preturilor la medicamente - n.r.). In acest moment se fac calcule", a mai spus Sztankovsky.

Producatorul german Stada este prezent pe piata romaneasca prin doua entitati: una de marketing si vanzari Stada M&D si un centru de cercetare si dezvoltare de medicamente Stada R&D, situat in Timisoara.

Anul trecut, compania aproape si-a dublat forta de vanzari, ajungand la 30 de oameni, in total Stada M&D avand 42 de angajati, iar anul acesta compania va mai angaja 5-6 persoane. La centrul din Timisoara, inaugurat in 2011 in urma unei investitii de 2 milioane euro si unde sunt cercetate si testate medicamente ale producatorului german, lucreaza alte 40 de persoane.

Potrivit directorului de marketing al companiei, Liviana Veneticu, Stada ocupa locul 50 in clasamentul companiilor farmaceutice realizat de Cegedim Romania, iar targetul este sa ajunga cat mai aproape de locul 30 pana in 2018.
Compania este prezenta pe piata locala cu un portofoliu de 50 de branduri sub diverse forme pe ariile terapeutice: reumatologie, neurologie, medicina de urgenta, medicina de familie, oncologie, antiinfectioase si terapie intensiva. Medicamentele sunt produse in fabricile Stada din Serbia, Germania si Irlanda.

Stada Arzneimittel AG are o traditie de peste 120 de ani pe piata de medicamente si este prezenta pe 30 de piete la nivel global, vanzarile companiei depasind doua miliarde de euro anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri