2 Martie 2015

Cea mai noua afacere a lui Zoltan Teszari, "milionarul fara chip": investitii masive in parcuri fotovoltaice, in Transilvania, si electricitate vanduta la pret redus



Zoltan Teszari, cunoscut ca „milionarul fara chip” al Romaniei, ataca o noua piata, cea a energiei electrice. Astfel, omul de afaceri oradean a cumparat sapte parcuri fotovoltaice, in mai multe zone din Transilvania inclusiv in Bihor, cu o capacitate totala de productie de 23,5 megawati, iar acum isi cauta piata de desfacere.

Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ca furnizor de electricitate in aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piata de energie OPCOM, unde cumpara si vinde curent, potrivit ebihoreanul.ro, citat de Adevarul.ro.

Primul client este regia locala de transport, care a incheiat un contract pe un an, pentru 10.000 megawati/ora. Proprietar peste sapte parcuri fotovoltaice si pe retele de distributie in plina dezvoltare, Tezsari intra pe piata de electricitate cu un pret mai mic cu 23% decat concurenta de la Electrica.



Citeste si