Producatorul de energie electrica si termica ELCEN Bucuresti are incepand de vineri un nou director general, Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei, fiind numit in functie in locul lui Gabriel Ignat, care a demisionat la inceputul saptamanii.

Nicolaescu a fost numit in functie de Consiliul de Administratie al Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), se arata intr-un comunicat al companiei, scrie Mediafax.

"Este o mare provocare si vreau ca, in scurt timp, alaturi de membrii Consiliului de Administratie, sa scoatem societatea din impasul in care se afla. As dori ca in perioada urmatoare, CET-urile sa devina adevarate centre de profit si voi face toate diligentele necesare in acest sens", a declarat, in comunicat Nicolaescu.

Nicolaescu a absolvit Facultatea Economia Industriei, Constructiilor si Transporturilor, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu specializarea management. Are peste 20 de ani de experienta in management.

De-a lungul timpului, si-a desfasurat activitatea in Ministerul Postelor si Telecomunicatiilor, Romtelecom, Posta Romana, Salrom si a fost inclusiv viceprimar al Capitalei.

ELCEN furnizeaza 90% din energia termica a Capitalei si a inregistrat anul trecut afaceri preliminate de 1,9 miliarde de lei (428 milioane euro), in crestere cu 19% fata de nivelul din 2013.

Compania de stat a avut anul trecut un profit net preliminat de 30 milioane de lei, mai mic cu 41% fata de castigul de 51 milioane de lei din 2013. In 2013 compania a raportat o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de lei.

ELCEN ar urma sa fuzioneze cu principalul sau datornic, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET). Inainte de realizarea fuziunii, ELCEN a fost divizat, anul trecut, in trei companii, respectiv Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Constanta si Electrocentrale Titan.

Dupa divizare, compania ELCEN Bucuresti a ramas cu Centrala Termoelectrica Vest (250 MW instalati), Centrala Termoelectrica Sud (550 MW), Centrala Termoelectrica Grozavesti (100 MW), Centrala Termoelectrica Progresu (200 MW), precum si cu Uzina de Reparatii.

Electrocentrale Constanta detine Centrala Termoelectrica Palas (100 MW) si retelele de transport al energiei termice care deservesc orasul Constanta, precum si alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

Electrocentrale Titan opereaza Centrala Termoelectrica Titan (8 MW instalati) si a primit si proiectul constructiei, impreuna cu compania japoneza Marubeni, a unei centrale noi la Fantanele, proiect de 170 milioane de euro. ELCEN Bucuresti este controlata de stat, prin Ministerul Energiei, care detine 97,51% din actiuni. Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias are o participatie de 2,49%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri