Grupul farmaceutic Actavis a finalizat achizitia Allergan, producatorul Botox, intr-o tranzactie evaluata la 70,5 miliarde dolari, si anunta ca vrea sa preia numele companiei achizitionate.

Unirea celor doua companii va crea una dintre primele 10 companii farmaceutice globale, cu venituri anuale combinate de peste 23 miliarde dolari estimate pentru 2015. In urma achizitiei, Actavis intentioneaza sa adopte un nou nume global - Allergan - asteptand aprobarea actionarilor in acest an. "Odata cu finalizarea procesului de achizitie vom incepe implementarea planurilor de integrare completa, pentru a ne asigura ca ne folosim de toate atuurile pe care le avem la nivel global, astfel incat sa generam crestere organica sustinuta a veniturilor", a declarat Brent Saunders, CEO si presedinte al Actavis, informeaza Mediafax.

In 2012, grupul Actavis a fost achizitionat de compania americana de la Watson intr-o tranzactie de 4,25 miliarde euro si a format cel de-al treilea mare producator de medicamente generice la nivel mondial. Dupa finalizarea achizitiei, grupul a luat numele de Actavis. Ulterior, au mai fost achizitionati producatorii Warner Chilcott (8,5 miliarde dolari) si Forest Laboratories (28 miliarde dolari). Actavis este prezent in Romania prin doua entitati: Actavis SRL (vanzari si marketing) si Actavis Operations (fosta fabrica de medicamente oncologice Sindan achizitionata in 2006 pentru 150 milioane euro). La nivel mondial, Actavis este prezent in peste 60 de tari si detine peste 30 de fabrici, cu o capacitate anuala de 44 de miliarde de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri