Grupul farmaceutic Actavis a finalizat achizitia Allergan, producatorul Botox, intr-o tranzactie evaluata la 70,5 miliarde dolari, si anunta ca vrea sa preia numele companiei achizitionate.

Unirea celor doua companii va crea una dintre primele 10 companii farmaceutice globale, cu venituri anuale combinate de peste 23 miliarde dolari estimate pentru 2015. In urma achizitiei, Actavis intentioneaza sa adopte un nou nume global - Allergan - asteptand aprobarea actionarilor in acest an. "Odata cu finalizarea procesului de achizitie vom incepe implementarea planurilor de integrare completa, pentru a ne asigura ca ne folosim de toate atuurile pe care le avem la nivel global, astfel incat sa generam crestere organica sustinuta a veniturilor", a declarat Brent Saunders, CEO si presedinte al Actavis, informeaza Mediafax.

In 2012, grupul Actavis a fost achizitionat de compania americana de la Watson intr-o tranzactie de 4,25 miliarde euro si a format cel de-al treilea mare producator de medicamente generice la nivel mondial. Dupa finalizarea achizitiei, grupul a luat numele de Actavis. Ulterior, au mai fost achizitionati producatorii Warner Chilcott (8,5 miliarde dolari) si Forest Laboratories (28 miliarde dolari). Actavis este prezent in Romania prin doua entitati: Actavis SRL (vanzari si marketing) si Actavis Operations (fosta fabrica de medicamente oncologice Sindan achizitionata in 2006 pentru 150 milioane euro). La nivel mondial, Actavis este prezent in peste 60 de tari si detine peste 30 de fabrici, cu o capacitate anuala de 44 de miliarde de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ikea preia parcurile eoliene Vestas din Romania