Prin sistemul SCADA compania monitorizeaza si controleaza in timp real functionarea instalatiilor electrice pe care le detine, putand sa intervina de la distanta pentru corectarea abaterilor de la functionarea normala a retelei de distributie a electricitatii, potrivit unui comunicat al E.ON Distributie Romania, scrie Mediafax.

Valoarea totala a proiectului a fost de 34,99 milioane de lei. Investitia a provenit dintr-o asistenta financiara nerambursabila de 13,3 milioane lei (88% din partea Fondului European de Dezvoltare Regionala si 12% de la bugetul de stat) si fonduri proprii E.ON Distributie Romania de 21,6 milioane lei.

Compania a fost infiintata in luna ianuarie prin fuziunea E.ON Moldova Distributie si E.ON Gaz Distributie.
E.ON Distributie Romania a bugetat pentru acest an investitii de 197 milioane de lei (44,6 milioane de euro), in scadere cu 11% fata de nivelul de 222 milioane de lei din 2014, cel mai ridicat de la cumpararea de catre grupul german E.ON a distributiei de energie din regiunea Moldovei. In comunicat se mentioneaza ca, in urma investitiilor, numarul intreruperilor in alimentare cu energie a clientilor E.ON din Romania a scazut cu 37% fata de 2008, iar durata acestora a coborat cu 55%.

Grupul E.ON este activ, in Romania, pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind aproximativ trei milioane de clienti in 20 de judete din Transilvania si Moldova. La finalul anului trecut, E.ON avea 6.523 de angajati in Romania, in scadere de la 6.903 angajati in 2013, pe fondul transferurilor efectuate in cadrul diviziilor.