Salariati ai Regiei Autonome de Transport Bucuresti, nemultumiti de conditiile de munca si de managementul defectuos din ultimii ani, vor picheta miercuri, timp de doua ore, sediul institutiei, informeaza Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti, relateaza Mediafax.

Aproximativ 300 de sindicalisti, angajati ai RATB, vor picheta, intre orele 13.30-15.00, sediul Central al RATB. Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca nu se respecta Contractul Colectiv de Munca 2014-2016, negociat cu sindicatul reprezentativ, dar si de conditiile de munca ale salariatilor RATB care, potrivit acestora, s-au degradat in mod vizibil in ultimii ani.

Angajatii mai reclama dificultati privind mentinerea in deplina siguranta a parcului actual de vehicule, din cauza lipsei bazei materiale (piese de schimb si subansamble), lipsa unor strategii privind constructia de tramvaie la Uzina RATB, managementul defectuos cu care RATB se confrunta in ultimii ani, precum si lipsa informatiilor cu privire la demersurile ce se fac in legatura cu transformarea RATB in societate comerciala si efectele asupra fortei de munca.

"Toate aceste probleme acumulate au creat o stare de nemultumire in randul salariatilor ce poate degenera intr-un conflict de munca cu urmari imprevizibile, care ar putea duce la blocarea activitatii transportului public de suprafata cu efecte nedorite asupra publicului calator", se arata intr-un comunicat transmis luni.

Presedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti, Vasile Petrariu, a precizat, pentru MEDIAFAX, ca daca nu vor fi rezolvate problemele semnalate, sindicalistii iau in calcul si alte actiuni de protest, inclusiv la Primaria Capitalei si un miting de amploare. De asemenea, liderul sindical a atras atentia asupra faptului ca situatia este deja foarte tensionata si nu sunt excluse nici intreruperile spontane de activitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri