Grupul american Mohawk, producator de covoare, pardoseli laminate si din lemn si pardoseli ceramice, a preluat de la fondul de investitii Advent grupul bulgar KAI, care opereaza in Romania prin firmele KAI Ceramics si Progress Ceramics, active pe piata comercializarii de gresie si faianta.

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care grupul american a preluat operatiunile din Romania ale grupului bulgar. "Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica care se va realiza prin dobandirea controlului de Mohawk Foreign Aquisitions S.À R.L. Luxembourg asupra Advent KAI Luxembourg Holding S.À R.L. si a companiilor KAI Ceramics SRL si Progress Ceramics SRL din Romania. Mohawk Foreign Aquisitions S.À R.L. Luxembourg face parte din Grupul Mohawk a carui activitate se desfasoara in domeniul comercializarii de covoare, pardoseli laminate si din lemn si pardoseli ceramice. In Romania, Mohawk este prezent pe segmentul comercializarii de placi ceramice (gresie si faianta)", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

KAI Ceramics, unul dintre cei mai mari producatori de placi ceramice din regiune

Compania achizitionata este parte a Grupului KAI, care, in Romania, opereaza exclusiv pe piata comercializarii de gresie si faianta, prin intermediul KAI Ceramics si Progress Ceramics. Kai Group este controlat de fondul american de investitii Advent. KAI detine doua fabrici in Bulgaria, cu o capacitate instalata de productie de peste 20 de milioane de metri patrati anual.

Potrivit presei din Bulgaria, Advent KAI Luxembourg Holding detine integral Kai Group, iar Mohawk a platit 195 de milioane de euro pentru producatorul bulgar, cu afaceri consolidate de 80 de milioane de euro in 2014.
Kai concureaza pe piata romaneasca a placilor ceramice cu compania austriaca Lasselsberger, care detine o fabrica in Cluj-Napoca.

Operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Citeste si:
Cum s-a lipit cresterea PIB de piata de gresie si faianta
Cum s-a lipit cresterea PIB...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri