Furnizorul de echipamente si servicii energetice GE Distributed Power, din grupul american GE, a livrat firmei Bepco 11 motoare pe gaz pentru sistemul centralizat de incalzire al orasului Brasov.

Cele 11 motoare pot genera 38 MW termici si 42 MW electrici si au o eficienta de peste 84%, potrivit unui comunicat al GE Distributed Power. Investitia se ridica la 34 milioane de euro, fiind finantata de BCR si din surse proprii ale firmei, a declarat vineri Simina Costan, directorul general al Bepco, intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.

"Energia pe care o producem ajunge la circa 20% din consumatorii din Brasov, respectiv 12.000, deci potentialul este imens, daca se va stabili o strategie de rebransare a consumatorilor. In cinci ani ar trebui sa ajungem la 19.000 de consumatori. Actuala capacitate de productie este suficienta pentru 30.000 de consumatori", a spus Costan.

Ea a adaugat ca Bepco a avut "negocieri foarte dure" cu furnizorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania. Cristian Colteanu, directorul general al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, a afirmat ca sunt si alte orase interesate de acest model de business.

Intrebat daca astfel unitati ar putea fi instalate si in Bucuresti, unde sunt cei mai multi clienti de energie termica din Romania, Colteanu a raspuns ca Bucurestiul va trebui sa "opereze cumva o segmentare" a retelei. "Pierderile cele mai mari sunt pana la urma in retele. Un asemenea model poate fi replicat pe diverse zone in Capitala", a spus el.

GE a mai livrat echipamente pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire firmei STC, in Oradea, firmei Vest-Energo pentru o centrala in cogenerare de 20 MW din Bucuresti, si grupului Coca Cola Hellenic Bottling Company pentru o centrala in Ploiesti. Firma Bebco a fost infiintata in anul 2010 si este principalul producator de agent termic pentru sistemul centralizat de incalzire din Brasov.

Sursa foto: Biserica Neagra, Brasov/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri