Cele 11 motoare pot genera 38 MW termici si 42 MW electrici si au o eficienta de peste 84%, potrivit unui comunicat al GE Distributed Power. Investitia se ridica la 34 milioane de euro, fiind finantata de BCR si din surse proprii ale firmei, a declarat vineri Simina Costan, directorul general al Bepco, intr-o conferinta de presa, scrie Mediafax.

"Energia pe care o producem ajunge la circa 20% din consumatorii din Brasov, respectiv 12.000, deci potentialul este imens, daca se va stabili o strategie de rebransare a consumatorilor. In cinci ani ar trebui sa ajungem la 19.000 de consumatori. Actuala capacitate de productie este suficienta pentru 30.000 de consumatori", a spus Costan.

Ea a adaugat ca Bepco a avut "negocieri foarte dure" cu furnizorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania. Cristian Colteanu, directorul general al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, a afirmat ca sunt si alte orase interesate de acest model de business.

Citeste si:

Intrebat daca astfel unitati ar putea fi instalate si in Bucuresti, unde sunt cei mai multi clienti de energie termica din Romania, Colteanu a raspuns ca Bucurestiul va trebui sa "opereze cumva o segmentare" a retelei. "Pierderile cele mai mari sunt pana la urma in retele. Un asemenea model poate fi replicat pe diverse zone in Capitala", a spus el.

GE a mai livrat echipamente pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire firmei STC, in Oradea, firmei Vest-Energo pentru o centrala in cogenerare de 20 MW din Bucuresti, si grupului Coca Cola Hellenic Bottling Company pentru o centrala in Ploiesti. Firma Bebco a fost infiintata in anul 2010 si este principalul producator de agent termic pentru sistemul centralizat de incalzire din Brasov.

Sursa foto: Biserica Neagra, Brasov/Shutterstock.com