Rainer Seele, presedintele board-ului Wintershall, cel mai mare producator de petrol si gaze din Germania, va prelua functia de director executiv al OMV de la 1 iulie, in conditiile in care actualul CEO, Gerhard Roiss, va pleca de la conducerea grupului austriac la finalul lunii iunie.

Rainer Seele detine din 2009 functia de presedinte al producatorului german de petrol si gaze naturale Wintershall. Anterior, el a lucrat in cercetare in cadrul companiei BASF, care detine Wintershall. In anul 1996, Seele a fost numit seful departamentului de planificare strategica al Wintershall, arata Mediafax.

Patru ani mai tarziu, Seele a preluat functia de director de vanzari al WINGAS, subsidiara a Wintershall, pe care a condus-o incepand cu anul 2002. Tot in 2002, Seele a fost numit in board-ul directorilor executivi al Wintershall, cu responsabilitati in zona comertului cu gaze naturale. Ministrul austriac de finante Hans Joerg Schelling a anuntat in cursul zilei de vineri ca OMV va numi un candidat surpriza la conducerea companiei. Statul austriac detine o participatie de 31,5% la OMV.

In luna octombrie a anului trecut, Consiliul director al companiei a convenit cu directorul general executiv Gerhard Roiss ca acesta sa demisioneze de la conducerea grupului austriac incepand cu data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decat mandatul initial, pr fondul rezultatelor financiare slabe ale companiei.

Roiss a fost numit CEO al OMV in 2011, iar in 2013 grupul austriac i-a extins contractul pana in martie 2017. Profitul inainte de taxe si dobanzi al OMV a scazut cu 59% in 2014, de la 2,6 miliarde de euro in urma cu un an la 1,05 miliarde de euro. Profitul net ajustat al grupului austriac, atribuibil actionarilor a urcat anul trecut cu 2%, de la 1,11 miliarde de euro in 2013 la 1,13 miliarde de euro.

Vanzarile OMV au scazut cu 15% anul trecut fata de 2013, de la 42,4 miliarde de euro la 35,9 miliarde de euro. OMV Petrom, parte a grupului austriac, a generat anul trecut un profit inainte de dobanzi si taxe in valoare de 1,16 miliarde de euro, adica 52% din profitul OMV, fata de 50% in 2013.

Profitul net al OMV Petrom s-a redus anul trecut la sub jumatate fata de cel inregistrat in 2013, ajungand la 2,1 miliarde de lei (473 milioane euro), compania inregistrand pierderi de 307 milioane lei in ultimul trimestru (primul rezultat negativ incepand cu trimestrul 3 2010), din cauza unor elemente speciale privind centrala de la Brazi si a reducerii pretului titeiului.

Sursa foto: Wintershall

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri