Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) face o noua victima in randul lanturilor de restaurante. Restaurantul La Placinte de pe Bulevardul Dacia din Capitala a fost inchis de ANAF, potrivit unor informatii care au aparut pentru prima data pe B365.ro.

WALL-STREET.RO a mers la restaurantul La Placinte de pe Bulevardul Dacia pentru a afla mai multe amanunte. Potrivit datelor obtinute de la fata locului, restaurantul La Placinte a fost inchis duminica, 22 martie, dupa ce inspectorii ANAF au efectuat controale cu o zi inainte. Potrivit ANAF, activitatea unei companii suspendate se va relua abia la 30 de zile dupa ce aceasta a fost blocata.

In afisul postat pe usa la intrarea in locatie este mentionat faptul ca restaurantul La Placinte a fost inchis din cauza ca acesta nu a emis bonuri fiscale.

"Se iau numai de companii mici (ANAF - n. red) si niciodata nu vom vedea nume cu greutate din industria restaurantelor inchise, lanturi internationale carora nu li se fac constroale. Este o mizerie ceea ce se intampla", au precizat trecatori care au vazut anuntul incetarii activitatii La Placinte de pe bulevardul Decebal.

Un numar de 177 de magazine si localuri au fost inchise in intreaga tara de catre agentii Antifrauda, dupa ce a intrat in vigoare, de la 1 martie, noua Ordonanta de Urgenta ce permite sigilarea acestora pentru sume nejustificate gasite in casa de marcat.

La Placinte este un business patronat de catre un om de afaceri din Republica Moldova. Sunt sapte restaurante La Placinte in Capitala, doua in zona Romana, alte doua in zona Unirii, unul situat pe soseaua Stefan cel Mare, altul langa centrul comercial AFI Cotroceni, dar si in zona de Nord a Capitalei, pe bulevardul Nicolae Caramfil.

La nivelul tarii, restaurante La Placinte se mai gasesc in Brasov (2), Sibiu si Iasi. In total, la nvelul intregii tari, se gasesc 11 locatii La Placinte.

In ultimele zile au fost relatate cazuri in care inspectorii Directiei Antifrauda a ANAF au inchis numeroase magazine si localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din "bacsis" sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unitatilor acuzand inspectorii ANAF de exces de zel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri