"Aceasta tranzactie este in concordanta cu ambitia de a continua dezvoltarea activitatilor de gaze naturale si servicii energetice in Romania si reprezinta o etapa importanta spre realizarea integrarii Congaz, permitand consolidarea pozitiei detinute in Dobrogea", a declarat intr-un comunicat Eric Stab, presedintele si directorul general al GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania, din grupul francez GDF SUEZ, a devenit actionar majoritar al Congaz in iulie 2014, cand a preluat participatiile E.ON Ruhrgas International (28,59%) si OMV Petrom (28,59%).

GDF SUEZ Energy Romania este activa pe piata romaneasca a productiei de energie din surse regenerabile si a distributiei si furnizarii de gaze naturale si energie electrica si deserveste 1,5 milioane de clienti in 18 judete din partea de sud a tarii si in municipiul Bucuresti.

Congaz a fost infiintata in 1999 cu scopul de a dezvolta reteaua de distributie din orasul Constanta si din alte localitati din judet. Congaz opereaza o retea de distributie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 57.000 de clienti in 14 localitati din judetul Constanta.

Sursa foto: Shutterstock