Tranzactie gigant: FedEx cumpara TNT Express si intra puternic in Europa

Compania americana de curierat FedEx va prelua concurentul olandez TNT Express pentru aproximativ 4,4 miliarde de euro, pentru a-si extinde operatiunile din Europa, informeaza The Wall Street Journal.

Conducerea TNT a aprobat deja tranzactia, urmand ca FedEx sa achite in numerar intreaga suma, se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii. De asemenea, PostNL, cel mai mare actionar al TNT Express, cu o participatie de 14,7%, a anuntat ca sustine preluarea companiei olandeze de catre FedEx, scrie Mediafax.

Pretul de 8 euro pe actiune oferit de firma americana este cu 33% mai mare decat pretul titlurilor TNT de la finalul sedintei de tranzactionare din 2 aprilie. "Combinarea operatiunilor celor doua companii va transforma capacitatile de care FedEx dispune in Europa si va accelera cresterea la nivel global", se arata in comunicat.

De asemenea, cele doua firme de curierat apreciaza ca vor obtine toate aprobarile din partea autoritatilor antitrust, orice dificultate in acest sens urmand sa fie rezolvata in curand. TNT si FedEx estimeaza ca tranzactia se va incheia pana la jumatatea anului viitor. In 2013, United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat din lume, a intentionat sa cumpere TNT Express, insa a renuntat la oferta de 5,2 miliarde de euro dupa ce Comisia Europeana s-a opus tranzactiei.

Citeste si:
Soros a pariat pe Microsoft si FedEx in T3 si a redus participatia...
Soros a pariat pe Microsoft...
Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Shutterstock: FedEx

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri