MCA Grup, cel mai mare producator de usi de garaj sectionale si rulouri exterioare din Romania, a incheiat anul 2014 cu afaceri de 7,5 milioane de euro, in usoara scadere comparativ cu anul anterior, pe o piata care s-a mentinut la un nivel constant.
In linie cu previziunile companiei, 30% din productie s-a indreptat catre export, cifra de afaceri obtinuta din livrari externe crescand cu 15% fata de 2013.

Sub brandul MCA au fost comercializate anul trecut 4.500 de usi sectionale, dintre care 1.500 de unitati au fost livrate in afara granitelor, in opt state. Cele mai mari volume au mers catre Franta, Belgia, Italia si Bulgaria. Piata locala s-a mentinut la un nivel constant anul trecut fata de anul anterior, la aproximativ 14.500 de usi sectionale, clientii orientandu-se spre produse low cost.

MCA Grup vrea 75% din business la export

Cu o directie clara spre export, MCA Grup isi va directiona activitatea preponderent spre pietele externe in urmatorii ani, tinta companiei care detine o fabrica in comuna Jilava fiind ca vanzarile din vest sa reprezinte 75% din business in urmatorii cinci ani. “Este un paradox: noi nu vedem 2014 ca un an rau pentru piata, intrucat piata din Romania a ramas constanta, dar cu orientare exclusiva pe pret. Este clar ca solutia, in acest caz, este intrarea pe pietele mature, Franta fiind una dintre cele mai mari. Piata de aici (Franta – n.red) este mult diferita, este vorba de maturitatea ei. In Franta, spre exemplu, timpul de livrare al unei usi de garaj este mult mai mare, fata de piata locala, in care cererile tin exclusiv de pret si de timpul de livrare. Livrare scurta inseamna pentru noi sau pentru un business de profil costuri suplimentare”, a declarat Ciprian Oprea (foto mai jos), CEO al Milca SRL, compania care administreaza grupul de firme MCA.

Ciprian Oprea - MCA Grup

Ciprian Oprea, MCA Grup: Piata de usi sectionale va creste cu 5% in 2015

Pentru anul in curs, compania estimeaza un avans al pietei de usi sectionale de 5%-10%, prognoza fundamentata pe corelatia cu evolutia economica a tarii si a unor indicatori relevanti din sectorul de constructii.

„Ne asteptam pentru acest an la o evolutie buna pe zona rezidentiala a pietei usilor de garaj, luand in calcul doi indicatori. Unul este scaderea nesemnificativa, cu doar 0,3% in 2014, a numarului de autorizatii de construire eliberate, respectiv 37.672. Practic, fata de anul anterior s-a pastrat aproximativ acelasi nivel, ceea ce ne face sa credem ca piata va ramane cel putin constanta. (...) Achizitia usilor sectionale pentru inchiderea garajelor vine la finalul ciclului de constructie a caselor, astfel ca ne bazam previziunile pe anul in curs pe numarul de autorizatii eliberate in anul anterior. Cel de-al doilea indicator luat in calcul este legat de trendul de crestere a numarului de case si vile construite in defavoarea blocurilor de apartamente, mai exact ponderea caselor noi cu cel mult doua etaje in numarul total de locuinte livrate pe piata locala, in crestere in 2013 la 82%, un maxim al ultimilor sase ani (n.r.: date oficiale INS). Sansele sa fie construite si mai multe garaje sunt astfel in crestere”, a declarat Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

Grupul de firme MCA mai comercializeaza rulouri exterioare, copertine si pergole, grilaje metalice, garduri si porti de aluminiu si automatizari pentru porti. Pe segmentul de rulouri exterioare, au fost fabricate sub brandul MCA 9.800 de unitati destinate umbririi si protectiei ferestrelor si aproape 500 de usi tip rulou.

Principalii competitori ai MCA pe piata de profil sunt, printre altii, Hormann Romania, Rom Automatizare, Dorma, Aluterm Group, Geze, G-U Ferrom Com, BIT WinDoors, Somfy Romania, Kaba Group si Assa Abloy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri