Nuclearelectrica a reconectat miercuri la retea reactorul 1 al centralei nuclearelectrice din Cernavoda, oprit luni pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unui sistem auxiliar aferent partii clasice a centralei, a anuntat compania.

Realizarea lucrarilor si a testelor de verificare aferente, precum si reconectarea la sistemul energetic national, s-au desfasurat respectand procedurile centralei si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului inconjurator, se arata intr-un comunicat al Nuclearelectrica, noteaza Mediafax.

Compania de stat precizeaza ca opririle neplanificate reprezinta actiuni de oprire controlata a centralei pentru efectuarea unor lucrari punctuale de remediere la unele echipamente, actiuni aditionale programului anual de mentenanta corectiva din cadrul opririlor planificate, a caror realizare necesita, conform procedurilor de securitate nucleara, oprirea unitatilor.

Opririle punctuale de remediere/mentenanta sunt incluse in bugetul anual, iar in cazul centralei din Cernavoda acestea sunt de trei ori sub media actuala din industria nucleara, se precizeaza in comunicat. Nuclearelectrica este singura companie care administreaza unitati nuclearelectrice pentru producerea de electricitate si este controlata de stat, prin Ministerul Energiei.

Citeste si:
Un reactor de la Cernavoda, deconectat de la retea
Nuclearelectrica a deconectat...
Sursa foto: Centrala nucleara/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nuclearelectrica a oprit un reactor de la Cernavoda