Proinvest, companie specializata in prelucrarea otelului, a achizitionat la inceputul lunii aprilie fabrica Scudas de scule si accesorii pentru masini - unelte din Pascani, printr-o tranzactie de un milion de euro plus TVA, si isi propune sa investeasca 10 milioane euro in modernizarea unitatii.

Tranzactia a implicat cumpararea dreptului de proprietate a fondului de comert al fabricii Scudas, care consta in 40.000 mp de teren, 20.000 mp de hale de productie, 400 de utilaje, obiecte de inventar, produse finite, materii prime, marca Scudas, brevete de inventie, portofoliul de produse si clienti.

"Scudas SA se afla in procedura de faliment din 2012 si nu mai are nicio legatura cu fondul de comert care i-a apartinut inainte de 2012. Din cei 60 de angajati ai fabricii existenti la data cumpararii, 56 au fost angajati de Proinvest Group SRL. Acestora li s-au adaugat intre timp inca 10 fosti salariati ai fabricii, iar angajarile vor continua. Sunt vizati, in special, cei disponibilizati", potrivit unui comunicat al Proinvest Group.

Fabrica a fost pusa in functiune in 1984 si a produs scule, portscule si accesorii pentru masini-unelte pana in anul 1990, avand in perioada de varf 2.500 de angajati. Incepand cu 1990, ISAS a devenit Scudas, diversificandu-si ulterior productia cu piese de schimb pentru calea ferata, componente mecanice pentru utilaje, lanturi de transmisie, piese de schimb pentru utilaje agricole.

Proinvest Group, investitii de 10 mil. euro in urmatorii cinci ani pentru dezvoltarea fabricii

Proinvest a planificat investitii de 10 milioane euro pana in 2020 pentru dezvoltarea fabricii, fondurile vizand modernizarea si dezvoltarea portofoliului de produse.

Proinvest Group a fost infiintat in 2000, la Pascani, de familia Sandu, si are in prezent aproximativ 300 de angajati. Compania Proinvest este specializata in prelucrarea otelului, detinand la finalul anului 2014 patru fabrici de productie componente de otel cu aplicatii in constructii si industrie. Cea mai recenta unitate pusa in functiune, in valoare de cinci milioane de euro, este o fabrica de profile speciale, a carei productie a fost contractata in totalitate de Bosch Rexroth.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri