Avionul a fost nevoit sa se intoarca din drum in timp ce se afla in spatiul aerian al Bulgariei, pentru a reveni pe aeroportul Ataturk din Istanbul, potrivit agentiei Dogan. Aceasta este a patra amenintare cu bomba care vizeaza un avion al companiei aeriene Turkish Airlines in mai putin de o luna, scrie Mediafax.

La 1 aprilie, un avion al companiei Turkish Airlines, care decolase spre Lisabona (Portugalia), a revenit pe aeroportul din Istanbul, din cauza unei amenintari cu bomba. Incidentul a intervenit dupa ce un alt avion al companiei Turkish Airlines, care decolase la 30 martie din Istanbul (Turcia) cu destinatia Sao Paulo (Brazilia), a aterizat de urgenta la Casablanca (Maroc) din cauza unei alerte cu bomba.

Alerta, care a fost declarata dupa gasirea intr-un grup sanitar al avionului de tip Boeing 777-300 a unui bilet pe care scria "bomba", s-a dovedit a fi falsa. Un alt avion al companiei Turkish Airlines, care se indrepta spre Japonia, a revenit la 29 martie pe Aeroportul Ataturk din Istanbul dupa gasirea unui bilet pe care scria "C4 Kargo" (o referire la un explozibil plastic).