Durata contractului este de 53 luni, din care o luna perioada de preconstructie, 3 luni perioada de proiectare, 24 luni activitati de supervizare a constructiei, 24 luni activitati de supervizare in perioada de notificare a defectelor, o luna perioada de finalizare a lucrarilor, inclusiv emiterea certificatului de receptie finala, noteaza Mediafax.

"In contextul necesitatii fluidizarii traficului pe centura Municipiului Bucuresti, construirea pasajului a aparut ca o necesitate obiectiva pentru descongestionarea circulatiei la intersectia centurii rutiere si a liniei CF de centura cu strada Prelungirea Ghencea si DJ 602. In zona intersectiei sunt amplasate numeroase constructii avand multiple destinatii: unitate militara, locuinte, depozite, cladiri industriale", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat la jumatatea lunii martie lansarea licitatiei pentru constructia pasajului, soseaua cu o lungime de 260 metri urmand sa fie finalizata in 2017, in baza unui contract estimat la 185,3 milioane lei, fara TVA. Constructorii interesati pot depune ofertele pana la 30 aprilie.

Licitatia este organizata dupa ce locuitorii din zona (aproximativ 20.000 de persoane) s-au plans ca nu pot circula, intrucat Prelungirea Ghencea, soseaua care face legatura intre Bucuresti si localitatea Domnesti, are o singura banda pe sens, iar numarul masinilor este in crestere. In plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezinta un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.