"Noua tehnologie recicleaza slamul, il reintroduce in procesul de productie si astfel contribuie la reducerea consumului de materii prime si de apa. Aceasta investitie are un impact pozitiv asupra mediului si ne permite, in acelasi timp, sa reducem costurile combinatului, prin cresterea eficientei economice", a declarat intr-un comunicat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati, relateaza Mediafax.

Noul echipament recupereaza slamul rezultat in urma purificarii gazului si il utilizeaza, ca produs secundar, in procesul de aglomerare. Avand in vedere ca slamul contine 45% fier, statia pentru retinerea slamului reduce consumul de minereu de fier al combinatului si permite reutilizarea apei obtinuta din procesul de retentie a acestuia. Grupul ArcelorMittal a anuntat la inceputul acestui an ca va investi 40 de milioane de euro in combinatul de la Galati in 2015, dar numarul de angajati ar putea sa scada prin aplicarea unei noi scheme de pre-pensionare.

Combinatul se asteapta ca productia de otel de la Galati sa depaseasca 2 milioane de tone anul acesta, cu 300.000 de tone mai mult fata de 2014. ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Laksmi Mittal, este cea mai mare companie siderurgica si miniera din lume, prezenta in peste 60 de tari, in 19 dintre acestea avand unitati proprii de productie. In 2014, grupul a inregistrat venituri de 79,3 miliarde de dolari si o productie de 93,1 milioane tone de otel. Totodata, grupul a produs si 63,98 milioane tone de minereu de fier.