Fabrica din Otopeni a ajuns anul trecut la un nivel record de productie, de aproape 23 de miliarde de tigarete, pentru 2015 managementul dorindu-si sa creasca capacitatea la 28 de miliarde de tigarete.

In prezent, Philip Morris are in jur de 900 de angajati in Romania, dintre care 600 de persoane lucreaza pentru fabrica, restul fiind implicate in vanzari. Dintre cei 600 de angajati din fabrica, in jur de 80% se ocupa de productia de tigari. Philip Morris opereaza in Romania prin doua companii: Philip Morris Trading (pentru activitatea de vanzari) si Philip Morris Romania (activitatea de productie a fabricii din Otopeni).

Anul trecut, cele doua companii au recrutat in jur de 100 de angajati. Philip Morris este prezent pe piata locala din 1993, cand a deschis un birou cu 15 angajati in Bucuresti. Constructia fabricii din Otopeni a inceput in 1997 si a fost finalizata in anul 2000. Capacitatea de productie a acesteia este de 60 de tone de tutun pe zi. Fabrica livreaza tigari catre 17 tari: Romania si inca 16 tari. Mai mult de jumatate din productie este exportata catre aceste 16 tari, cea mai mare piata de export fiind Italia.