Sectorul serviciilor medicale, cel energetic si cel de comert online ar putea fi domeniile in care vor avea loc cele mai mari tranzactii anul acesta, au declarat antreprenorii si investitorii prezenti la cea de-a saptea editie a M&A Outlook, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu EY, Pathfinder si PeliFilip.

Dan Farcasanu, director de investitii Resource Partners

O sa candideze pentru tranzactia anului un posibil deal secondaries (tranzactii intre fonduri de investitii), cele de succesiune (in care antreprenorii au ajuns la o anumita varsta si isi dau seama ca pe copii nu ii intereseaza businessul si aleg sa vanda) si cele din zona de consolidare.

Dorin Boerescu, CEO 2Parale

Este clar ca pe piata miscari importante pot veni de la 3TS sau Naspers-eMag. Cred ca eMag va mai face tranzactii, ei sunt foarte activi in toata regiunea. Dar in cativa ani se va crea o balanta pentru ca nu poti avea doar un jucator foarte mare si ceilalti jucatori mici. Si cred ca va mai aparea un jucator care sa contrabalanseze eMag.

Citeste si:
Sfaturi pentru cei care vor sa isi vanda afacerea
Vrei sa iti vinzi afacerea...

Cornel Marian, managing director Oresa Ventures Romania

Sper ca tranzactia anului 2015 sa fie incheiata de Oresa. Probabil ca sectorul serviciilor medicale va fi foarte dinamic. Si sper sa vad din nou tranzactii in care se pune capital de crestere, nu doar consolidare. Sper ca antreprenorii sa identifice de unde pot face rost de bani. Toate firmele noastre cresc. Toate au crescut cu peste 10% in primele patru luni. Chiar si Kiwi a crescut deci inseamna ca se dezvolta creditarea, consumul. Pentru anterprenori este un moment bun pentru a atrage parteneri pentru un nou ciclu economic.

Cristian Logofatu, cofondator si director financiar Bittnet Systems

Anul acesta cred ca foarte multe sectoare vor trece prin consolidare.

Citeste si:
Start-up-ul romanesc care a inzecit banii investitorilor vine pe bursa
Bittnet, start-up-ul care a...

Mihai Sfintescu, director de investitii 3TS Capital Partners

Probabil, tranzactia anului va fi in zona medicala si, posibil, vor fi tranzactii si in energie, unde as vedea investitori strategici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
FISCAL ADVICE. Care sunt cele mai importante aspecte in due-diligence