17 Iunie 2015

Tranzactie: Petroceltic International a vandut operatiunile din Romania catre GVC Investment



Compania petroliera Petroceltic International a vandut activele din Romania, prin intermediul carora detinea licente de operare pentru doua perimetre din Marea Neagra, catre compania GVC Investment.

Petroceltic, companie inregistrata in Irlanda, mai are operatiuni de explorare, productie si dezvoltare in Algeria, Egipt, Bulgaria si Italia. Petroceltic a anuntat marti ca pe 12 iunie compania Midia Resources SRL, subsidiara detinuta integral de Sterling Resources, a transferat o participatie de 40% la blocul 27 Muridava catre Petroceltic Romania, subsidiara Petroceltic.

Totodata, Beach Petroleum, subsidiara Beach Energy, a transferat participatia de 30% la blocul 28 Est Cobalcescu catre Petroceltic Romania. Transferul participatiilor a fost aprobat de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM).

Simultan, Petroceltic a vandut integral Petroceltic Romania, care detine licentele de operare pentru blocul 27 Muridava si blocul 28 Est Cobalcescu catre GVC Investment. In urma tranzactiilor, Petroceltic a iesit integral de pe piata din Romania.

"Vanzarea pune capat activitatii Petroceltic in apele romanesti ale Marii Negre. Acest proces de dezangajare face parte din strategia noastra de a ne concentra eforturile pe activele de productie si dezvoltare si de a iesi din operatiunile de explorare de mare risc. Ne-am retras din Romania si Kurdistan si ne concentram pe activitatile de explorare din Egipt si Italia", a declarat intr-un comunicat directorul general al Petroceltic, Brian O’Cathain.

Petroceltic anuntase in luna februarie ca intentioneaza sa isi restranga operatiunile de explorare din Romania, Bulgaria si Grecia si sa subcontracteze unele licente in Italia si Egipt, in cadrul unui program de reducere a costurilor operationale si a cheltuielilor de capital.

Petroceltic International este listata la bursele AIM Market din Londra si ESM Market din Irlanda si desfasoara operatiuni de operatiuni de explorare, productie si dezvoltare in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Mediterana.



Citeste si