Semnarea memorandumului a avut loc in urma unei intalniri de lucru la St. Petersburg intre presedintele Gazprom Alexey Miller si Manfred Leitner, membru in board-ul OMV, scrie Mediafax.

"Partile au convenit in memorandum sa evalueze posibila participare a OMV la proiectul de dezvoltare a perimetrelor IV si V Achimov de la zacamantul de petrol, gaze si condensat Urengoi din Rusia, in baza unui posibil schimb de active", se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii.

Memorandumul se refera si la intentia Gazprom si OMV de a analiza o posibila cooperare intr-un proiect de constructie a doua conducte de gaze, pe langa gazoductul Nord Stream.

Sistemul Nord Stream, format din doua conducte paralele, are capacitatea de a transporta pana la 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Vyborg, Rusia, catre Europa, pana in Lubmin, in Germania, trecand pe sub Marea Baltica. Actionarii operatorului acestor conducte, Nord Stream AG, sunt Gazprom (51%), Wintershall Holding, subsidiara a BASF, E.ON, Nederlandse Gasunie si GDF SUEZ.
Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom, a doua mare companie din Romania dupa Automobile Dacia.

Sursa foto: Gaze/Shutterstock.com