Mega Image va inchide cele patru magazine pe care le detine in Pitesti, in cateva saptamani, intrucat unitatile nu au vanzari suficient de mari incat sa permita mentinerea activitatii comerciale, a anuntat retailerul, conform Mediafax.

"In ciuda eforturilor pe care compania le-a facut de la deschiderea acestor magazine, performanta vanzarilor in aceste spatii nu atinge nivelul scontat. Mai mult, investitiile facute in publicitate, logistica, preturi si promotii nu au adus rezultatele asteptate, ci s-au adaugat la pierderile deja inregistrate", se arata intr-un comunicat al retelei.

La Pitesti compania detine doua magazine Shop&Go si doua unitati Mega Image.

"Ne vedem nevoiti sa luam o decizie dificila. (...) Decizia este regretabila, intrucat cunoastem implicarea fiecaruia dintre proprietarii spatiilor noastre si a partenerilor nostri in construirea unei povesti comune de succes. Din pacate insa, trebuie sa avem in vedere performanta actuala a magazinelor, care este una sub nivelul asteptarilor noastre", a declarat Xavier Piesvaux, directorul general al Mega Image.

Orasul Pitesti se va afla in continuare in atentia companiei, astfel ca pe viitor posibilitatea revenirii este avuta in vedere, odata cu aparitia unor conditii favorabile, mentioneaza compania.

Decizia referitoare la incetarea operatiunilor din Pitesti reprezinta o exceptie pentru planul de expansiune al Mega Image. Compania va continua procesul de extindere a retelei de magazine in Bucuresti, Constanta, Brasov, dar si in alte localitati unde Mega Image este deja prezenta.

"Concentrarea investitiilor noastre in localitatile unde nivelul de performanta este adecvat reprezinta argumentul din spatele deciziei luate in cazul orasului Pitesti. Insa, aceasta este o decizie punctuala care nu va influenta in nici un fel ritmul nostru de expansiune in piata de retail din Romania, care, conform estimarilor noastre, va fi la acelasi nivel cu cel din ultimii ani", a adaugat Mihai Spulber, Mega Image Operations Director.

Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, cu o retea care cuprinde 420 magazine, sub marcile Mega Image (203), Shop&Go (214), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (1) si Mega Drive (1).

Compania face parte din grupul belgian Delhaize.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri