Heinz a finalizat achizitia Kraft Foods Group, creand a treia mare companie de alimente si bauturi din America de Nord si a cincea la nivel mondial, din a carei conducere va face parte miliardarul Warren Buffett, transmite Reuters.

Noua companie, Kraft Heinz, va avea venituri anuale de aproximativ 28 de miliarde de dolari, generate de branduri precum Oscar Mayer, Philadelphia, Velveeta, Maxwell House, Ore-Ida si Jell-O, precum si branza Kraft si ketchup-ul Heinz, scrie Mediafax.

Berkshire Hathaway si firma braziliana de investitii 3G Capital, care au cumparat impreuna Heinz in 2013, detin o participatie de 51% la Kraft Heinz si controleaza sase din cele 11 locuri din board-ul companiei nou formate, inclusiv unul pentru presedintele Berkshire, Warren Buffett.

Preseditele Kraft Heinz este Alex Behring, managing partner la 3G. Majoritatea conducerii de varf a Kraft Heinz provine de la Heinz, inclusiv directorul general Bernardo Hees, care la randul sau este partener la 3G.

Fondul 3G este cunoscut pentru faptul ca urmareste cu atentie cheltuielile si a anuntat ca va reduce costurile anuale ale Kraft Heinz cu 1,5 miliarde de dolari, pana in 2017. Actionarii Kraft au aprobat in unanimitate fuziunea, miercuri. Noua companie va fi tranzactionata la bursa Nasdaq din 6 iulie.

Citeste si:
Mancarea, mai scumpa in 2019: s-au scumpit painea, carnea si cartofii
Platim mai mult pe mancare in...

In cadrul fuziunii, actionarii Kraft primesc actiuni Kraft Heinz si dividende speciale in valoare totala de 10 miliarde de dolari. Kraft Heinz va avea doua sedii centrale, in Pittsburgh (sediul Heinz), si in Northfield, suburbie a orasului Chicago (sediul Kraft).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Warren Buffett, bombardat cu intrebari incomode la adunarea anuala