OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, prezinta trei proiecte majore de investitii din judetul Gorj, cu o valoare cumulata de aproximativ 365 milioane de euro, din care 310 milioane de euro au fost deja investite, judetul Gorj devenind astfel regiunea cu cea mai mare productie de gaze din portofoliul OMV Petrom, se arata intr-un comunicat al companiei.

”Datorita investitiilor ridicate, in urma carora am avut mai multe descoperiri in ultimii ani, Gorj a devenit o regiune de top in productia de gaze, care asigura in prezent 40% din productia de gaze a OMV Petrom. Este o adevarata realizare faptul ca am reusit sa revigoram exploatarea hidrocarburilor din judetul Gorj cu ajutorul investitiilor si tehnologiilor moderne, in ciuda unui istoric de 130 de ani in exploatarea hidrocarburilor”, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom.

Obiectivele celor trei proiecte din judetul Gorj se refera la asigurarea necesarului de gaze pentru piata din Romania si cresterea standardelor de calitate pentru gazele livrate. Proiectele implica forarea de noi sonde pentru cresterea productiei, precum si modernizarea instalatiilor si a infrastructurii pentru a creste calitatea livrarilor de gaze in sistemul national. Din bugetul total de aproximativ 365 de milioane de euro pentru 2008-2018, 310 de milioane de euro au fost deja investite, iar diferenta de 55 de milioane de euro se estimeaza sa fie utilizata in perioada 2015-2018.

Proiectele din judetul Gorj au implicat dezvoltarea sistemului de gaze de la Hurezani, proiect finalizat in 2010 si care a facilitat livrarea de gaze in sistemul national de transport si dezvoltarea zacamantului Totea Deep, in cadrul caruia au fost forate cinci sonde de mare adancime si a fost construita infrastructura asociata. Proiectul FRD Bustuchin va permite cresterea productiei de gaze din zona prin forarea a 21 de sonde noi, dintre care 6 au fost deja forate.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 66 milioane bep in 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 780 benzinarii, la sfarsitul lui 2014.

OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. In ultimii 10 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 4,5%.

Sursa foto: OMV, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri