Pretul (cu excluderea datoriilor asumate), are o componenta in numerar de 4,17 milioane de euro si una de 6,812 milioane de unitati ale trustului (Trust Units), la valoarea de 1 dolar canadian, se arata intr-un comunicat al Transeastern.

In vederea achizitiei, Transeastern Power Trust si-a asigurat o finantare de 5 milioane de dolari de la Sprott Resource Lending Partnership.

Parcurile solare sunt operationale de peste doi ani si au capacitate totala de peste 16 kWp (1 kilowatt peak reprezinta energia nominala obtinuta de un modul solar, n.r.).

"Achizitia celor doua proiecte a transformat trustul. Am crescut de peste doua ori capacitatea instalata de productie de energie. Anticipam ca aproximativ jumatate din energia generata va fi solara. Diversificarea reduce expunerea pe energia hidrologica si riscurile intregii operatiuni", a declarat directorul general al Transeastern, Colter Eadie.

Citeste si:

Transeastern Power Trust, prin intermediul subsidiarelor din Canada, Olanda si Romania, a fost format pentru achizitii de active in domeniul energiei regenerabile in Romania, alte state europene si din afara Europei, care sa asigure un flux de numerar constant si rentabilitatea investitiilor.

In iunie 2014, Transeastern a cumparat in Romania 11 mici hidrocentrale, cu o capacitate instalata de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra si Suha, unul dintre vanzatori fiind Romenergo, contractor general in domeniul energiei. Unul dintre membrii board-ului Transeastern Power Trust este Petru Lificiu, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

RG Renovatio Group a fost infiintat in 2005 si desfasoara operatiuni in domeniul energiei regenerabile, detinand active de energie eoliana cu o capacitate de aproape 350 de MW si parcuri fotovoltaice cu o capacitate de circa 20 MW, la Singureni (Giurgiu), Scornicesti (Olt), Corabia (Olt) si Izvoru (Giurgiu).