Medicii erau platiti pentru diferite discursuri de promovare a medicamentelor oncologice. Astfel, trei reprezentanti medicali din sase au tinut un singur discurs, desi au fost platiti pentru mai multe. De asemenea, potrivit e-mailului vazut de Reuters, ceilalti trei, inclusiv cel mai bine platit, nu au tinut niciun discurs.

Companii mari din domeniul farmaceutic precum Roche, Pfizer sau GlaxoSmithKline sunt printre cele implicate in recompensarea unor medici oncologi cu vacante de lux, pentru ca doctorii sa prescrie preferential anumite medicamente.

Conform unor surse judiciare in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) se afla 11 companii:

  • Roche Romania, structura a concernului multinational Roche - producator de medicamente, Actavis - producator / distribuitor de medicamente, dar si Pfizer Romania - companie biofarmaceutica, Teva Pharmaceuticals Romania- companie farmaceutica, Novartis Pharma Services - producator de medicamente, Alvogen Romania - producator de medicamente, Sandoz Pharma Services- companie farmaceutica, GlaxoSmithKline Romania- producator de medicamente, Egis International- companie farmaceutica, Romastru Trading - distribuitor de medicamente si Glenmark Pharmaceuticals - producator de medicamente.

Compania GSK este investigata penal de anul trecut si in Marea Britanie. Acuzatiile aduse sunt de mituire a medicilor, spitalelor si asociatiilor medicale din China pentru cresterea vanzarilor.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com Copy HTML