Ameropa construieste un nou terminal de export de cereale la Constanta

Chimpex, subsidiara a traderului elvetian de ingrasaminte chimice si cereale Ameropa Holding, a obtinut autorizatie de constructie a unui nou terminat de export de cereale la Constanta, investitie in valoare de 44 de milioane de euro care va fi realizata in doi ani.

Noul terminal va avea o capacitate de peste 2 milioane de tone de cereale pe an, suplimentand astfel capacitatea portului Constanta, care a devenit un centru important pentru depozitarea si livrarea cerealelor, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

"Cu aceasta investitie, precum si cu modernizarea fabricii de fertilizatori Azomures, activele noastre din Romania vor indeplini standardele inalte ale Uniunii Europene in termeni de eficienta, emisii poluante si siguranta, fiind astfel bine pozitionati pentru viitor", a declarat Andreas Zivy, preesedintele board-ului directorilor Ameropa Holding.

Foundata in 1948, Ameropa este o companie elvetiana privata, trader si producator de cereale si fertilizatori cu sediul in Binningen, langa Basel. Ameropa Holding este prezenta in Romania prin Ameropa Grains, care detine peste 13 baze si silozuri in judetul Constanta, si combinatul chimic Azomures.

Combinatul Azomures - care are linii de productie pentru ingrasaminte solide si lichide, dar si pentru melamina - este principalul producator de ingrasaminte pentru agricultura din Romania, cu o productie anuala de cel putin 1,3 milioane tone de ingrasaminte. Produsele Azomures ajung la producatorii agricoli din Romania, alte tari din Europa, Africa, China, Japonia, America de Sud si din Statele Unite.

Citeste si:
Chimpex si BCR, acord de 27 mil.euro pentru un nou terminal de cereale
Chimpex, acord de 27 milioane...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Port/ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri