Arcelik, proprietarul Arctic, intra intr-o alianta pentru Internetul lucrurilor

Grupul turc Arcelik Group, prezent in Romania prin producatorul de electrocasnice Arctic, a intrat in AllSeen Alliance, alianta formata pentru promovarea Internetului lucrurilor printr-un proiect de software open-source.

Arcelik are 26.000 de angajati, care lucreaza in 14 unitati de productie din Turcia, Romania, Croatia, China si Africa de Sud. Grupul ofera produse si servicii in 130 de state, sub 10 branduri. Doua dintre cele mai cunoscute marci de aparate electronice si electrocasnice, Grundig si Beko, vor juca un rol central in strategia grupului de colaborare cu AllSeen Alliance, se arata intr-un comunicat al Arcelik, potrivit Mediafax.

Din AllSeen Alliance mai fac parte Canon, Electrolux, Haier, LG, Microsoft, Panasonic, Philips, Qeo, Qualcomm Connected Experiences, Sharp, Silicon Image si Sony, precum si alti 170 de membri. In Romania, grupul Arcelik este prezent prin producatorul de electrocasnice Arctic, care a anuntat in iunie ca a depasit pragul de 25 de milioane de frigidere produse la fabrica de la Gaesti, in 45 de ani de activitate.

Potrivit reprezentantilor companiei, unitatea de la Gaesti este a doua cea mai mare fabrica de frigidere din Europa, cu o capacitate de productie de 2,6 milioane de unitati pe an. Arctic are peste 3.000 de angajati, iar cifra de afaceri a atins 300 de milioane de euro in 2014. Pe piata locala, Arctic a ajuns la o cota de piata de 35%, ca urmare a evolutiei brandurilor Arctic si Beko.

Citeste si:
Istoria de 40 de ani a marcii Arctic in 5 pasi: Cele mai importante...
Istoria de 40 de ani a marcii...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri