General NIC, operatorul unuia dintre cele mai vechi lanturi supermarketuri din Bucuresti si chiar si din Romania, este pe punctul sa devina Mega Image, tranzactia dintre cele doua parti urmand sa fie supusa analizei din partea Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care Mega Image S.R.L. a preluat activitatile de comert cu amanuntul (inclusiv o parte a activelor aferente acestor activitati) desfasurate in doua magazine, din Bucuresti, apartinand General NIC Import Export S.R.L..

Contactati de catre wall-street.ro, reprezentantii Consiliului Concurentei sustin ca este vorba despre locatiile NIC Dorobanti si NIC Cotroceni, doua dintre cele mai vechi supermarket-uri din Capitala. Atat Mega Image S.R.L, cat si General NIC Import Export S.R.L au ca principal obiect de activitate comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta de pe piata.

Societatea comerciala General Nic import Export SRL a fost fondata in anul 1990, prin deschiderea primului magazin din Bucuresti specializat intr-o gama larga de produse de tutun si bauturi fine si cadouri, Nic Classic.

Citeste si:
VIDEO retailDetail: De ce lanturile de retail isi deschid restaurante
VIDEO retailDetail: De ce tot...

In anii urmatori au fost deschise magazine de tip supermarket si un magazin cu articole pentru copii, toate magazinele fiind amplasate in zonele comerciale centrale ale orasului Bucuresti.

La jumatatea acestui an, grupul belgian Delhaize, care opereaza magazinele Mega Image, a fost achizitionat de catre grupul olandez Royal Ahold, care a convenit preluarea belgienilor pentru circa 9,32 miliarde euro in actiuni, creand al patrulea mare retailer de alimente din Europa si al cincilea din SUA, in cea mai mare tranzactie din industria de retail din aproape 10 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Banca pentru Alimente a colectat intr-o luna 14.500 kg de alimente
Setari Cookie-uri