Procesul efectiv de preluare a farmaciilor va fi definitivat in perioada urmatoare. Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

Centrofarm avea, anterior tranzactiei, o retea de peste 50 de farmacii.

Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

Citeste si:

Atat Help Net, cat si Centrofarm au ca principal obiect de activitate comertul cu amanuntul al produselor farmaceutice in magazine specializate, respectiv farmacii.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Help Net Farma este o companie 100% romaneasca pe actiuni, care opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania, cu un numar de 1.400 angajati si peste 2,1 milioane de clienti activi. Help Net Farma face parte, alaturi de importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania. Lantul de farmacii Help Net a fost infiintat in 1998 si are in prezent 200 de puncte de vanzare pe intreg teritoriul Romaniei.