Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producator de bere la nivel mondial, ofera circa 68,2 miliarde de lire sterline (104 miliarde dolari) pentru preluarea SABMiller, pe locul al doilea in piata, care a respins deja doua propuneri private, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Producatorul Budweiser ofera 42,15 lire, in numerar, pentru fiecare actiune a grupului SABMiller, printre ale carui branduri se afla Peroni si Grolsch. Pretul este cu 44% peste cotatia de inchidere a titlurilor SABMiller din 14 septembrie, ultima zi inainte de aparitia informatiilor legate de posibila fuziune, se arata intr-un comunicat de miercuri al AB InBev.

SABMiller a respins deja doua alte oferte din partea AB InBev, de 38 de lire sterline pe actiune si 40 de lire pe actiune. “AB InBev este dezamagita ca board-ul SABMiller a respins doua oferte anterioare, fara o implicare serioasa”, potrivit AB InBev.

Dupa mai multi ani de speculatii, oferta AB InBev a fost grabita de impactul incetinirii unor economii emergente precum China si Brazilia. In ultimul deceniu, pe piata berii a avut loc un proces de consolidare in urma caruia de pe piata au disparut concurenti mai mici.

Citeste si:
MARIAJ URIAS. SABMiller, tranzactie cu AB InBev, de 104,5 mld. dolari
MARIAJ URIAS. SABMiller,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
AB InBev vrea sa vanda marcile Peroni si Grolsch