Grigoriada Stroe, directorul de resurse umane al Ubisoft Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din piata locala de dezvoltare de jocuri video, a aratat ca invatamantul romanesc are capacitatea de a crea profesionisti in domeniul IT, insa influenta ofertelor mare de munca de pe piata isi pune amprenta asupra tinerilor.

"Sistemul de granturi oferite de statul roman prin schema de ajutor de stat, unde au aplicat diverse companii de IT, cu departamentele de customer suport sau call center, influenteaza piata. Mai exact, aceste companii trebuie sa ajunga la un anumit numar de angajati si nu mai conteaza ce oferta trebuie sa faca, trebuie sa isi realizeze numarul de angajati necesar. (...) Eu cred ca scoala romaneasca este o scoala buna, insa faptul ca exista o oferta atat de mare ii determina pe tineri sa nu mai stea in scoala si sa termine studiile, ci sa mearga la un job din anul 2-3 de facultate", a aratat Grigoriada Stroe.

Cei care vor sa isi faca o cariera in domeniul programarii trebuie sa isi finalizeze studiile

De asemenea, managerul de HR a explicat ca organizatiile care beneficiaza de finantare din schemele de ajutor de stat si au nevoie sa acopere un numar mare de pozitii au scazut rigurozitatea proceselor de recrutare.

"Nu este o problema ca angajeaza, dar in contextul in care universitatile nu pot sa produca atat de multi candidati, aceste companii nu mai ajung sa faca un sistem de selectie riguros. Mai mult, aceste companii ridica oferta salariala cu pana la 80% peste nivelul pietei. Acest lucru nu este constructiv, daca o faci doar ca sa atingi o norma", a explicat Stroe.

Ubisoft angajeaza 200 de oameni in urmatorul an

Ubisoft, cel mai mare producatori de jocuri video si unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software, are in prezent 1.300 de angajati in Romania si cauta inca 200 de persoane pe care sa le angajeze pana in luna septembrie a anului viitor.

Citeste si:

Ubisoft cauta profesionisti pasionati de industria jocurilor video si IT, cu abilitati de programare in C/C++, PHP, .NET, SQL server, creativi, pasionati si dornici sa lucreze in echipe.

Ubisoft Romania a rulat anul trecut afaceri de 135,7 milioane de lei si a obtinut un profit de circa 5,5 milioane de lei.

Principalele companii care activeaza pe piata de productie de jocuri video alaturi de Ubisoft sunt Gameloft si King.

Sursa foto: aplicare job, Shutterstock