Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti a finalizat pana in prezent 54 din cele 75 de avarii majore care puneau in pericol furnizarea caldurii catre consumatori, 11 sunt in curs de remediere, iar alte 10 ar trebui sa fie efectuate de firme specializate.

RADET Bucuresti informeaza, vineri, ca in perioada 1 mai - 9 octombrie, echipele RADET au finalizat 54 dintre cele 75 de avarii majore care puneau in pericol furnizarea agentului termic catre consumatori, precizand ca inceperea lucrarilor de revizie tehnica a fost afectata de lipsa fondurilor, care a dus la intarzieri in aprovizionarea cu anumite categorii de materiale, de numarul mare de avarii neprogramate aparute si care trebuiau remediate, precum si de decalajul dintre data planificata pentru inceperea reviziei (15 aprilie) si data de sistare efectiva a furnizarii agentului termic pentru incalzire, respectiv 27 aprilie 2015, scrie Mediafax.

"Lipsa investitiilor majore in ultimii ani necesare efectuarii lucrarilor de reabilitare a retelei de termoficare duce la posibilitatea producerii unor noi avarii in perioada urmatoare", precizeaza RADET. Regia mai avertizeaza ca reteaua de termoficare a muncipiului Bucuresti are durata de functionare depasita, avand in vedere ca aproape 800 de kilometri de conducta de retea primara de transport apa fierbinte si aproximativ 1.800 de kilometri de retea secundara de distributie a apei calde de consum si a agentului termic de incalzire au o vechime de peste 20 ani.

Dispeceratele RADET si echipele de interventie vor functiona in regim permanent pentru solutionarea problemelor aparute in teren. Acestea pot fi semnalate, gratuit, la numarul 0800.820.002. RADET precizeaza ca face eforturi pentru ca bucurestenii sa beneficieze in sezonul de incalzire 2015 - 2016 de apa calda si caldura la parametrii contractuali corespunzatori. RADET reaminteste ca, in data de 27 iulie, RADET Bucuresti a obtinut suspendarea provizorie a executarii silite impuse de ELCEN prin dosarul de executare nr. 3201 / 2015, pana la judecarea pe fond a contestatiei la executarea silita, in dosarul 23.782/301/2015.

Citeste si:
Incompetenta si hotie: Cum poate pierde PMB 176 mil. euro de la UE
Incompetenta si hotie: Cum...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bucurestenii, in fata celei mai dificile ierni din ultimii 30 de ani