Rompetrol Rafinare va opri timp de sase saptamani, in perioada 11 octombrie - 20 noiembrie 2015, activitatea rafinariei Petromidia si a diviziei de petrochimie pentru desfasurarea reviziei generale programate care are loc la cinci ani, costurile fiind de 77,5 milioane de dolari.

Pe parcursul acestei perioade, compania va asigura livrarile de produse catre clienti din stocurile proprii si de pe piata regionala, potrivit unui comunicat al Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International.

Rafinaria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din tara.

"Revizia generala are loc o data la cinci ani, in acord cu legislatia in vigoare pentru functionarea unei rafinarii, iar investitia totala din acest an pentru revizia rafinariei Petromidia si a diviziei de petrochimie se ridica la 77,5 milioane de dolari. Revizia tehnica programata are scopul de a asigura un grad ridicat de siguranta a echipamentelor aflate in functiune, la un cost scazut de mentenanta, precum si imbunatatirea eficientei instalatiilor printr-o disponibilitate mecanica ridicata", spune directorul general al companiei Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Lucrarile sunt realizate si coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar si de alte 44 de companii, fiind implicati in total 3.600 de angajati.

Citeste si:
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti
Rompetrol Rafinare face o...

Finalizarea lucrarilor de mentenanta vizeaza atingerea unui grad de disponibilitate mecanica de 96,5%, dupa repunerea in functiune a instalatiilor.

Sursa foto: mandritoiu / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap