"Europharm Distributie joaca un rol important pe piata de distributie a produselor farmaceutice romanesti si pentru GSK in Romania, astfel ca, in analiza ofertei Interbrands, GSK a tinut cont de angajamentul cumparatorului pentru continuitatea afacerii si bunastarea angajatilor", a declarat George Katzourakis, SVP Head Europe Area, Pharma Europe.

Pana la eventuala aprobare a tranzactiei de catre Consiliul Concurentei, Europharm Distributie ramane detinuta integral de GSK si continua sa fie gestionata ca o parte a grupului GSK.

Europham Distributie va continua sa furnizeze intreaga gama de produse farmaceutice catre farmacii si spitale din Romania. Dupa eventuala aprobare a tranzactiei din partea Consiliului Concurentei, Europharm Distributie va adauga experientei specifice industriei farmaceutice, expertiza de marketing si distributie a Interbrands.

Citeste si:

GSK este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume bazata pe cercetare si dezvoltare. Europharm Distributie este unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente din Romania, fiind activa pe piata locala de peste 20 de ani (din 1994).

Interbrands Marketing & Distribution face parte din Sarkis Group International, cu linii de afaceri dezvoltate in Cipru, Bulgaria, Romania, Belarus, Liban, Qatar, Irak si Libia. Interbrands este una dintre cele mai importante companii romanesti din domeniul distributiei si comercializarii de bunuri de larg consum (FMCG).

Sursa foto: medicamente, Shutterstock