Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias (SNG) a incheiat un contract pe un an cu Transgaz (TGN), in valoare de 248 milioane lei (56,1 milioane euro), pentru servicii de transport.

Pentru intervalul august 2014 - septembrie 2015, contractul a avut o valoare de 190,68 milioane lei. Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania, fiind detinut de stat. In prima jumatate a anului, cifra de afaceri a Romgaz a fost de 2,2 miliarde lei, in scadere cu 11,5% fata de cea consemnata in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul brut din primele sase luni ale acestui an, de aproape 1,1 miliarde lei, a fost in scadere cu 15,1% fata de primul semestru al anului trecut.

Transgaz, operatorul sistemului national de transport al gazelor naturale, a obtinut un profit net de 321,5 milioane de lei in primul semestru din 2015, in crestere cu 9% fata de prima jumatate a anului trecut, cand rezultatul net a fost de 294,37 milioane de lei, potrivit datelor financiare interimare ale companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si