Veniturile SABMiller in Romania au urcat cu 5% in primul semestru fiscal incheiat pe 30 septembrie, sustinute de cresterea vanzarilor pentru marcile Ursus, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, potrivit datelor publicate joi de al doilea mare producator de bere din lume.

Avansul este rezultatul imbunatatirii managementului veniturilor, se arata in raportul financiar al grupului britanic. SABMiller a acceptat miercuri, in mod oficial, o oferta de preluare din partea celui mai mare producator de bere la nivel global, Anheuser-Busch InBev (AB InBev), in valoare de 107 miliarde de dolari, urmand sa fie format un grup urias, cu o pozitie dominanta pe o mare parte a pietii berii, scrie Mediafax.

In Europa, veniturile inregistrate de grup in prim semestru au scazut cu 18%, iar volumul de bere comercializat cu 4%, la 24,7 milioane hectolitri, din cauza concurentei puternice din Polonia si a conditiilor dificile de pe pietele companiei asociate Anadolu Efes.

Vanzarile totale de bere si sucuri ale SABMiller in Europa au scazut cu 3% in primul semestru fiscal, la 34,55 miloane de hectolitri. La nivel de grup, veniturile au scazut cu 9% in primul semestru, la 12,7 miliarde de dolari, iar volumul livrarilor de bauturi a urcat cu 1%, la 174,4 milioane de hectolitri. Profitul operational al SABMiller s-a redus cu 11%, la 2,92 miliarde dolari.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga. Portofoliul Ursus Breweries cuprinde mai multe marci romanesti precum Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Azuga, si branduri internationale ca Redd's, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch si Pilsner Urquell.

In cadrul acordului de fuziune cu AB InBev, SABMiller va vinde participatia de 58% la compania mixta MillerCoors detinuta cu partenerul Molson Coors Brewing, proprietarul Bergenbier, care detine restul de 42% din actiunile acesteia, pentru 12 miliarde de dolari.

SABMiller va vinde si operatiunile internationale ale Miller. Tranzactia va propulsa Molson pe pozitia a doua pe piata berii din Statele Unite, cu o cota de 25%. Vanzarea MillerCoors, care comercializeaza sortimente de bere ca Miller Lite, Miller High Life si Blue Moon, este necesara pentru ca AB InBev sa poata obtine acordul autoritatilor de reglementare americane pentru achizitia SABMiller.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri