Francois Petry, actualul director general al Holcim Romania, va fi numit CEO al Aggregates Industries - subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit, incepand cu data de 1 decembrie 2015.

In ultimii doi ani, Francois, de nationalitate franceza, in varsta de 48 de ani, a condus subsidiara din Romania a Holcim, intr-un moment istoric care a dus la crearea liderului mondial in industria materialelor de constructii – Grupul LafargeHolcim. François a condus Holcim Romania in perioada de integrare si tranzitie, care a presupus atat provocari, cat si oportunitati extraordinare.

Francois Petry s-a alaturat Holcim Romania in functia de director general in februarie 2014, dupa ce a fost manager general Agregate in cadrul Holcim Franta din 2008. Anterior, a lucrat in domeniul infrastructurii rutiere si a constructiilor timp de noua ani, apoi timp de opt ani ca manager general in industria deseurilor. Pe 14 mai 2015, Francois a fost ales membru al Consiliului Director al Consiliului Investitorilor Straini (Foreign Investors’ Council – FIC) si detine de asemenea functia de Presedinte al Camerei de Comert Romano-Elvetiene (CCE-R) din octombrie 2014.

François are o diploma de inginerie de la Ecole Nationale Superieure d’Arts et Metiers, ParisTech, precum si un executive MBA de la Ecole des Hautes Etudes Commerciales de Paris (HEC).

Potrivit unui comunicat al companiei, noul director general al Holcim Romania va fi anuntat in curand.

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajati.

Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii dintre Lafarge si Holcim in 2015.

Holcim Romania a incheiat anul trecut o afaceri de circa 220 milioane de euro, in crestere cu peste 8%, conform informatiilor publicate la Ministerul de Finante.

Principalii concurenti ai Holcim la nivel local sunt irlandezii de la CRH, companie care a cumparat activele scoase la vanzare de Lafarge, in urma fuziunii LafargeHolcim si HeidelbergCement.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri