Astfel, actionarii trebuie sa decida in privinta vanzarii "intregului fond de comert al societatii aferent activitatii de productie (toate elementele corporale si necorporale in legatura cu activitatea de productie inclusiv marcile Sintofarm) cu exceptia imobilelor", se arata in convocatorul transmis de societate Bursei de Valori Bucuresti. Adunarea actionarilor va avea loc pe 21 decembrie, scrie Mediafax.

Sintofarm detine o fabrica in Bucuresti, situata langa Gara Obor. De asemenea, actionarii vor decide asupra schimbarii denumirii din Sintofarm SA in Imosint SA, dar si referitor la schimbarea domeniului principal de activitate in "Dezvoltare (promovare) imobiliara" si radierea vechiului domeniu de activitate - "Fabricarea produselor farmaceutice".

Compania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri neta de 6,17 milioane de lei, in scadere cu 13% de la 7,08 milioane de lei in anul 2013, in timp ce proftul net a coborat la mai putin de jumatate, de la 1 milion de lei in 2013 la 470.000 de lei in 2014.

In primele noua luni ale acestui an, cifra de afaceri neta s-a situat la 4,72 milioane de lei, foarte apropiata de cea inregistrata in acelasi interval al anului anterior, de 4,66 milioane de lei. Profitul brut a fost raportat la 493.825 lei, in scadere cu 9% fata de 542.347 lei in intervalul similar al anului trecut.

Citeste si:

Actionarii Sintofarm sunt, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul BVB, Generalcom - 27,99%, Interfinance Capital Investment (Gibraltar) - 26,27%, Iberestate International - 15,37% si SIF Muntenia (SIF4) - 13%, in timp ce restul participatiilor se afla in posesia altor investitori.

Generalcom (GECM) este o companie specializata in administrarea spatiilor comerciale, dar detine participatii la Centrofarm si Sintofarm din industria farma. Principalii actionari Generalcom sunt Iberestate International - 45,6% si omul de afaceri portughez Alain Bonte - 36,93%. Restul titlurilor se afla in posesia altor actionari.

Bonte este presedinte al Consiliului de Administratie al Sintofarm, iar pozitia de vicepresedinte este ocupata de Radulescu Niculina. Cei doi se regasesc si in conducerea Generalcom, unde Bonte este presedinte, iar Radulescu director general.

Sursa foto: Shutterstock