Timken construieste o a doua fabrica de rulmenti a companiei in Romania

Compania americana Timken va construi o a doua fabrica de rulmenti langa Ploiesti, pentru a acoperi cererea ridicata la nivel global, lucrarile urmand sa inceapa in primul trimestru al anului 2016.

Activitatile de productie ale noii unitati, care va ocupa o suprafata de 15.000 de metri patrati, sunt programate sa debuteze la inceputul anului 2017, se arata intr-un comunicat publicat joi de companie. Initial, fabrica va avea 120 de angajati, scrie Mediafax.

"Noua facilitate ne va consolida prezenta in Europa si ne va imbunatati capacitatea de a satisface nevoile clientilor, datorita nivelului ridicat al calitatii si serviciilor", a declarat Christopher A. Coughlin, vicepresedinte executiv si presedinte al grupului Timken.

Coughlin a aratat ca investitia face parte din planul strategic al companiei, Delta X, de extindere geografica, crestere a competitivitatii productiei si de accelerare a activitatilor de dezvoltare, fabricare a produselor si de comercializare a acestora.

"Din 1997, cand am inceput fabricarea de rulmenti in Romania, am atras personal talentat si am beneficiat de un mediu de afaceri pozitiv. Vom continua sa profitam de proximitatea fabricii deja existente la Ploiesti si ne vom baza pe infrastructura si talentele existente pentru a ne extinde capacitatea", a adaugat Andreas Roellgen, vicepresedinte pentru segmentul de afaceri in domeniul proceselor industriale si director general pentru Europa.

Citeste si:
O jurnalista din Ungaria, concediata pentru ca a lovit imigranti
Angajata a unui post de...

Tipurile de rulmenti care vor fi fabricati la noua unitate de productie a Timken de la Ploiesti sunt inclusi in mecanisme industriale sau in utilaje pentru agricultura, camioane si macarale.

Timken opereaza 63 de fabrici din intreaga lume, intre care opt unitati de productie europene, in Italia, Franta, Polonia, Romania si Marea Britanie. Compania desfasoara operatiuni in 28 de tari si are 14.000 de angajati.

Grupul proiecteaza, produce si comercializeaza rulmenti, transmisii, cutii de viteza, centuri, lanturi si produse asociate si ofera servicii de reconstructie si reparatii.

Brandurile grupului includ Timken, Fafnir, Philadelphia Gear, Carlisle, Drives si Interlube. In 2014, grupul Timken a realizat vanzari de 3,1 miliarde de dolari.

Citeste si:
MOL a investit 10 MIL. de dolari într-o fabrică în Ungaria
MOL a investit 10 MIL. de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri