Noul magazin Leroy Merlin, dispus pe o suprafata de peste 11.000 mp, este situat in incinta Shopping City Sibiu, pe Str. Sibiului nr. 5, Selimbar si va lua locul fostului spatiu comercial BauMax, cumparat de catre lantul francez de bricolaj in cursul anului trecut intr-una din cele mai mari tranzactii in piata de profil de pana acum.

Sibienii vor putea gasi in magazinul Leroy Merlin peste 30.000 de produse. Magazinul are o echipa de aproximativ 100 de angajati.

”Deschiderea noului magazin Leroy Merlin din Sibiu face parte din strategia noastra de dezvoltare pentru 2015-2016. Sibiul nu este doar un alt punct pe harta dezvoltarii retelei de magazine din Romania, ci este mai ales un oras-reper pentru piata romaneasca datorita reputatiei excelente pe care sibienii si-au creat-o participand activ la renovarea orasului, la restaurarea cladirilor vechi si a propriilor locuinte, a declarat Frederic Lamy (foto mai jos), directorul general Leroy Merlin Romania.

In prezent, in Romania, functioneaza 7 magazine Leroy Merlin (doua magazine in Bucuresti: complexul comercial Sun Plaza si parcul comercial Colosseum, un magazin in Craiova – Electroputere Mall, un magazin langa Ploiesti, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, un magazin in Brasov pe Bd. Grivitei Nr.1L, un magazin in Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186, si un magazin pe Soseaua Alexandria, Bragadiru, Ilfov).

Citeste si:

Pe lista retailerului francez se afla mai multe locatii cheie care vor intra intr-un proces de remodelare, printre acestea numarandu-se doua magazine in Cluj-Napoca, si cate o locatie in orasele Iasi, Suceava, Bacau, Targu Mures, Timisoara, Pitesti, Constanta, inca un magazin in Craiova si locatia din Chitila, care se afla la o distanta scurta fata de primul magazin deschis de Leroy Merlin in Romania.

Tot in toamna acestui an a fost inaugurat si magazinul Hornbach din Sibiu, un spatiu ridicat pe fostul loc in care OBI detinea un magazin in orasul transilvanean. Retailerul german OBI a decis sa parareasca piata din Romania in cursul anului trecut, dupa cinci ani consecutivi de pierderi.

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.