Grupul american General Electric a renuntat la vanzarea diviziei de electrocasnice catre Electrolux, din cazul dificultatilor intampinate in obtinerea acordului autoritatilor de reglementare, informatie care a dus la scaderea actiunilor companiei suedeze cu 14%, transmite Bloomberg.

Electrolux a anuntat intr-un comunicat ca regreta decizia General Electric, intrucat a propus Departamentului de Justitie din Statele Unite masuri care ar fi permis realizarea tranzactiei. Ambele companii au fost date in judecata de Departamentul de Justitie pentru ca tranzactia sa nu aiba loc, din cauza ingrijorarii legate de impactul asupra concurentei si preturilor, scrie Mediafax.

"Cu toate ca suntem dezamagiti ca achizitia nu va fi finalizata, Electrolux are incredere ca grupul are o capacitate mare de a continua sa se dezvolte si sa isi consolideze pozitia de producator global de aparatura electrocasnica”, a declarat in comunicat directorul general al companiei suedeze, Keith McLoughlin.

Autoritatile americane au dorit sa blocheze preluarea diviziei de electrocasnice a GE de catre Electrolux, pentru 3,3 miliarde de dolari, acuzand ca va duce la cresterea preturilor pentru masinile de gatit.

Cazul Departamentului de Justitie s-a concentrat pe echipamentele de bucatarie aflate la nivelul inferior al gamelor, de tipul celor incluse de constructori in casele nou construite sau al celor cumparate de consumatori in marile magazine.

Electrolux, GE si Whirlpool fabrica 90% din plitele si cuptoarele vandute constructorilor si administratorilor de proprietati.

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri