Grupul american General Electric a renuntat la vanzarea diviziei de electrocasnice catre Electrolux, din cazul dificultatilor intampinate in obtinerea acordului autoritatilor de reglementare, informatie care a dus la scaderea actiunilor companiei suedeze cu 14%, transmite Bloomberg.

Electrolux a anuntat intr-un comunicat ca regreta decizia General Electric, intrucat a propus Departamentului de Justitie din Statele Unite masuri care ar fi permis realizarea tranzactiei. Ambele companii au fost date in judecata de Departamentul de Justitie pentru ca tranzactia sa nu aiba loc, din cauza ingrijorarii legate de impactul asupra concurentei si preturilor, scrie Mediafax.

"Cu toate ca suntem dezamagiti ca achizitia nu va fi finalizata, Electrolux are incredere ca grupul are o capacitate mare de a continua sa se dezvolte si sa isi consolideze pozitia de producator global de aparatura electrocasnica”, a declarat in comunicat directorul general al companiei suedeze, Keith McLoughlin.

Autoritatile americane au dorit sa blocheze preluarea diviziei de electrocasnice a GE de catre Electrolux, pentru 3,3 miliarde de dolari, acuzand ca va duce la cresterea preturilor pentru masinile de gatit.

Cazul Departamentului de Justitie s-a concentrat pe echipamentele de bucatarie aflate la nivelul inferior al gamelor, de tipul celor incluse de constructori in casele nou construite sau al celor cumparate de consumatori in marile magazine.

Citeste si:
Actiunile Bancii Transilvania, cele mai lichide titluri saptamana asta
Actiunile Bancii...

Electrolux, GE si Whirlpool fabrica 90% din plitele si cuptoarele vandute constructorilor si administratorilor de proprietati.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Interrail Pass, bilete pentru calatoriile cu trenul in Europa, lansate